, 2021/9/9

Ha a fia már a borotválkozásról kérdezősködik, itt az ideje, hogy átgondolja, hogyan készíti fel erre a mérföldkőre. A borotválkozás sok fiú számára nagy dolog, és gyakran már nagyon várják, még akkor is, ha egy ideig várniuk kell, amíg a pubertás utoléri őket.

biztonságos borotválkozás

A legtöbb fiúnak csak jóval a pubertáskor után (általában 14 éves kora körül) alakul ki az arcszőrzete, míg másoknak a későbbi, tizenéves korban kell elkezdeniük a borotválkozást. Bárhogy is legyen, fegyverkezzen fel néhány praktikus borotválkozási tippel, hogy segítsen gyermekének megtanulni a helyes borotválkozást, és hogy tudja, hogyan borotválkozzon biztonságosan, a helyes higiénia gyakorlása mellett.

A higiénia megtanítása a kamaszkorban

Tippek a fiú borotválkozásra tanításához. Kövesd az alábbi lépéseket, amikor először borotválkozni tanítasz egy fiút:

Válassz minőségi borotvát. Itt igazából csak két lehetőség van: elektromos vagy pengés borotva. Az elektromos borotvák megbocsátóbbak lehetnek, mivel gyermeked kevésbé valószínű, hogy megvágja magát. Emellett kényelmesek is, mivel nem kell borotvahabot használni, és nem kell az arcot előkészíteni a borotválkozáshoz.

Hátránya, hogy az elektromos borotvák drágák lehetnek, és nem mindig a legközelebbi borotválkozást biztosítják. A pengés borotvák általában szorosabb borotválkozást eredményeznek, de ez lehet, hogy gyermeke számára még nem olyan nagy dolog.

Készítsd elő az arcot

Ha gyermeked a pengés borotva használata mellett dönt, borotválkozás előtt elő kell készítenie az arcát. Meg kell nedvesítenie az arcát, majd borotvahabot kell használnia, mielőtt megpróbálna borotválkozni. Soha ne borotválj olyan arcot, amelyet nem készítettek elő, mert vágásokat és bőrirritációt okozhat. A megfelelő borotvakrém megtalálása trükkös lehet, mivel a tween-nek pattanásos, zsíros bőrrel vagy egyéb bőrproblémákkal kell szembenéznie. Lehet, hogy ki kell próbálnia néhány lehetőséget, mielőtt megtalálja a bőrtípusának megfelelőt.

Tökéletesítsd a technikát

Borotválkozáskor a rövid, gyengéd mozdulatok a legjobbak. A borotvának siklania kell a bőrön. Ösztönözd a kamaszt, hogy a szőrnövekedés irányában borotválkozzon, hogy elkerülje a csípéseket és vágásokat. Ha már magabiztosabban bánik a borotvával, akkor a szőrnövekedéssel szemben is borotválkozhat a szorosabb borotválkozás érdekében.

Győződj meg róla, hogy minden egyes simítás után leöblíti a borotvát, hogy tisztán tartsa és megelőzze a csípéseket. Borotválkozás után gyermekének tiszta, puha törülközővel szárazra kell tapogatnia a bőrét. Az arc dörzsölése tilos. A gyengéd simogatás a legjobb. Hagyja a bőrt egy kicsit lélegezni, mielőtt borotválkozás utáni borotvát használna.

Óvatosan az aftershave-rel

Az aftershave vagy testápoló használata rendben van, de a fiatal bőr nagyon érzékeny lehet. Próbáljon meg olyan aftershave-et találni, amely alkoholmentes és érzékeny bőrre készült. Az erős illatú aftershave irritálhatja gyermeke bőrét, ezért legyen óvatos a választásnál.

Tisztítsd meg a pengéket

Ha gyermeked pengés borotvát választ, győződj meg róla, hogy használat után leöblíti a pengét, és törölközővel szárazra tapogatja. Az eldobható pengéket a negyedik vagy ötödik használat után ki kell dobni, hogy elkerüljék a bőrön keletkező vágásokat vagy horzsolásokat.

Ne ossza meg a borotvát

A borotválkozási tippek listája nem lenne teljes e figyelmeztetés nélkül: Soha ne osszon meg borotvát másokkal! A borotvák másokkal való megosztása számos problémához, többek között fertőzéshez vezethet.

Ne essünk túlzásokba

A fiának valószínűleg nem kell minden nap borotválkoznia, legalábbis egy ideig nem. Lehet, hogy hetente egyszer van csak rá szükség. Bátorítsa, hogy csak akkor borotválkozzon, amikor szükséges, hogy elkerülje a bőr felesleges irritálását.