, 2022/8/3

Ha az egyik legjobb európai családi kirándulóhelyet keresi, érdemes megfontolnia, hogy Horvátországba utazzon gyerekekkel.

Horvátország

A lenyűgöző történelem, a gyönyörű táj és a dalmát tengerparton található hihetetlen strandok miatt kevés jobb úti cél van Európában egy családi nyaraláshoz, mint Horvátország.

Hová menjünk Horvátországban gyerekekkel?

A legnehezebb része a gyerekekkel való horvátországi nyaralás megtervezésének az, hogy eldöntse, hová menjen. A hihetetlenül gyönyörű horvátországi, adriai tengerparti úti célok a legjobb helyek közé tartoznak a horvátországi családi nyaraláshoz. Családja imádni fogja Split, Hvar, Korcula és természetesen Dubrovnikot is meg kell látogatnia a gyerekekkel. A horvátországi úti célokról részletesen itt olvashat.

Ne gondolja, hogy a horvátországi családi nyaralást a dalmát tengerpartra kell korlátozni, hiszen a Plitvicei-tavak Nemzeti Park hihetetlenül gyönyörű, és érdemes beiktatni az útitervbe. A végtelen tavak és vízesések körüli szórakoztató sétányokkal a Plitvicei-tavak az egyik legjobb hely Horvátországban, ahová gyerekekkel érdemes ellátogatni.

A csodálatos horvátországi családi nyaralás lehetőségei szinte végtelenek. Reméljük, hogy inspirációt talál útitervünkben, és kiindulópontként használhatja a gyerekekkel tett horvátországi családi kirándulásához.

A horvátországi gyermekes utazások főszezonja általában a nyári hónapokban, júliusban és augusztusban van. A horvátországi családi nyaralás a főszezonban szinte végtelen napsütést kínál, ami ideális tengerparti úti céllá teszi.

Most a gyenge forint nem kedvez a külföldi nyaralásokhoz, és jövőre sem lesz jobb a helyzet, amikor Horvátország bevezeti az eurót. A forint idén az euróhoz képest természetesen nagyobb arányban romlott, mint a kunához viszonyítva, ami azt vetíti előre, hogy a nyaralásaink még drágábbak lesznek.

Kasjuni strand Splitben Horvátországban

Az időnként előforduló délutáni zivatarok ellenére július és augusztus az év két legnaposabb hónapja a dalmát tengerparton. A horvátországi napi átlaghőmérséklet ebben az időszakban a legmagasabb, míg a havi átlagos csapadékmennyiség a legalacsonyabb.

Fagylaltfogyasztás Horvátországban a gyerekekkel Dubrovnik falainak bejárása után

Az év legjobb időjárásáért cserébe, ha a főszezonban látogat el gyermekeivel Horvátországba, az drága szállást és nagy tömeget is jelent a dalmát tengerparton található legnépszerűbb turisztikai célpontokon. Foglalja le idejében a szállását, ha a nyári főszezonban tervezi a horvátországi családi nyaralást.

Utószezon Horvátországban

A horvátországi családi nyaralások elő és utószezonja általában május, június vagy szeptember. A horvátországi szezonban a jó időre még mindig elég jók az esélyek, de a zord időjárás esélye is megnő egy kicsit.

Ha a horvátországi családi nyaralást a holtszezonra tudja időzíteni, akkor kevesebb embertömeg és megfizethetőbb szállások várják. Ha Horvátországba látogat a gyerekekkel a holtszezonban, akkor a vadvirágokban is gyönyörködhetnek, és az Adriai-tenger is elég meleg ahhoz, hogy úszhassanak.