, 2021/9/6

A családi nyaralások kimozdítanak minket a komfortzónánkból és a napi rutinunkból, ami megnehezítheti a költségvetésen belüli utazást. Utazási szakértők megosztják, hogyan lehet ezt a kihívást kissé könnyebbé tenn.

Költségvetésen belül

A költségvetés betartása gyerekekkel való utazás közben majdnem olyan kihívás, mint egy szupermarket meglátogatása kisgyerekekkel. Ahelyett, hogy a Chips Ahoy! zacskóért könyörögnénk, amit nem terveztünk megvenni, a kérések a túlárazott szuveníroktól kezdve a legkülönfélébb finomságokig és minden más érdekes vagy egyedi tárgyig terjednek, ami a gyerek útját (vagy látóterét) keresztezi.

"Az utazás kizökkent minket a komfortzónánkból, és mint ilyen, a szülők hajlamosabbak arra, hogy szeszélyből pénzt költsenek" - mondja Kirsten Maxwell, a Kids Are A Trip családi utazási oldal alapítója. "Boldoggá akarjuk tenni a gyerekeinket, és gyakran azon kapjuk magunkat, hogy előkotorjuk a pénztárcánkat, és pénzt dobálunk egy-egy helyzetre, ahelyett, hogy higgadtak maradnánk, és nemet mondanánk.".

De ahogyan megtanultad, hogy a bevásárlókirándulások során (remélhetőleg) visszafogd a költekezést, úgy a gyerekekkel való nyaraláskor sincs minden veszve. Az első lépés természetesen a nyaralási költségvetés kidolgozása - ennek tényleges papírra vetése vagy elektronikus változatának elkészítése egy költségvetési alkalmazásban. Bármelyik megközelítést is választja, mindenképpen különítsen el pénzt a nyaralással kapcsolatos összes tevékenységre és esetlegesen felmerülő kiadásra.

Ezután jön a neheze - a gondosan megtervezett nyaralási költségvetés betartása, miután útnak indult. Hogy segítsünk ebben a kihívásban, összegyűjtöttük az utazási iparág bennfenteseinek tippjeit, hogy valóban a költségvetésben maradjon, ha Ön és családja felfedezőútra indul.

Éljen úgy, mint egy helyi

Csodálatos élmény egy szép szállodában megszállni, ahol minden korosztálynak kínálnak hívogató kényelmet és tevékenységeket. De ez gyakran elég költséges is lehet, ami megnehezíti a költségvetésen belüli nyaralást. Fékezze meg a kiadásokat, amikor a családdal utazik, és tartózkodjon a szállodai ugrándozástól. Ehelyett keressen egy helyet, ahol megszállhat, és maradjon ott hosszabb ideig, mondja Maxwell.

"A nyaralóházak gyakran kínálnak kedvezményeket hosszabb tartózkodás esetén, és ha nyaralóházban szállnak meg, pénzt spórolhatnak az étkezésen, mert nem kell étteremben étkezniük" - mondja Maxwell. "További bónuszként a bérlemények gyakran tartalmaznak mosógépet, így kevesebb ruhát csomagolhat, és nem kell külön pénzt fizetnie a feladott csomagokért."

A poggyászdíjak elkerülése tényleg csak egy a megtakarítások közül. A mosógéphez való hozzáférés azt is lehetővé teszi, hogy kihagyja a mosodákat vagy a szállodai fizetést a család ruháinak utazás közbeni mosásáért.

Adj a gyerekeknek egy szuvenír és uzsonna költségvetést

Szülőként nehéz lehet nemet mondani az utazás emlékét őrző aranyos plüssállatokra vagy hógömbökre, nem is beszélve a vidámparkokban és más szórakozóhelyeken kínált csábító rágcsálnivalók végtelen kínálatáról. Legalább néhány ilyen tárgyon spóroljon, ha szuvenír- és rágcsálnivaló-büdzsét határoz meg a gyerekeknek, és ezt előre megbeszéli velük.

"A szuvenírvásárlást is igyekszünk a nyaralás utolsó napjára tolni, így ha valami olyat szeretnének, amit nagyon szeretnének, akkor megvásárolhatják, amikor elindulunk a városból" - mondja Maxwell. KyAnn Lewis, a KidTripster családi utazási weboldal szerkesztője még azt is javasolja, hogy hozzunk létre egy külön bankszámlát a gyerekek nyaralás alatti költekezéséhez.

"Ahelyett, hogy helyettük kezelné a költőpénzüket, adjon a gyerekeknek saját kártyát, amelyen előre meghatározott összeg szerepel az utazásra" - mondja Lewis. "Mi a Greenlightot használjuk, egy bankkártyát a gyerekeknek. Azért szeretjük, mert lehetővé tesz némi függetlenséget a tizenéves lányunk számára, hogy saját maga vásároljon. És ha a kártyája elveszik vagy ellopják, az nem kapcsolódik közvetlenül a bankszámlánkhoz"."

A Greenlight bankkártya még nemzetközi szinten is használható. További bónuszként a kártya egy olyan alkalmazáshoz kapcsolódik, amely a szülők és a gyerekek számára is külön kezelőfelületet biztosít. A szülők bejelentkeznek az alkalmazás felnőtt verziójába, ahol különböző kiadási kontrollokat állíthatnak be, és valós idejű kiadási figyelmeztetéseket hozhatnak létre. A gyerekek viszont bejelentkezhetnek az alkalmazásba, hogy nyomon követhessék a bankkártya egyenlegét.

Egy másik módszer a szuvenírköltés kordában tartására, ha az utazás elején készpénzt ad a gyerekeknek, és elmagyarázza nekik, hogy a pénzt az utazás teljes időtartamára kell felhasználniuk, és abból kell fizetniük az általuk megvásárolni kívánt extrákért. "Ez egy remek módja annak, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a pénz értékét, valamint annak fontosságát, hogy valóban fontolják meg, mit szeretnének vásárolni, mielőtt elköltik a készpénzt" - mondja Kristin Luz utazási tanácsadó, a Family Travels and Adventures alapítója.

Eat-In

A nyaralás során az ételek és italok felhalmozott költségei, különösen, ha családdal utazunk, megrongálhatják a költségvetést. Charles Kosman, aki feleségével, Mickivel együtt a TheBarefootNomad családi utazási oldalt vezeti, azt javasolja, hogy amikor csak lehet, étkezzenek bent, akár a nyaralóhelyen, akár egy konyhasarokkal rendelkező szállodai szobában.

"Bár jó móka kint enni, és nem kell aggódni a főzés miatt, nem is beszélve a helyi ételek megkóstolásáról, minden egyes nap kint enni hatalmas költséget jelent" - mondja Kosman. "Spóroljon meg néhány dollárt azzal, hogy otthon reggelizik, az éttermi étkezéseket pedig tartsa meg különleges élvezetnek, amit megtervezhet és várhat."

A nyaralás alatt néhány étel saját magunk elkészítésének egyik előnye a helyi szupermarketekben történő élelmiszervásárlás élménye, ami Kosman szerint jó módja annak, hogy megismerjük a különböző kultúrákat, és a gyerekek megismerjék az ország vagy a világ más részein kapható élelmiszerek sokféleségét.

Csomagolj saját rágcsálnivalót

Ez egy (túlélési) költségtakarékossági technika, amelyet a legtöbb szülő a gyermeknevelés korai szakaszában alkalmaz. Az utazás pedig nem alkalmas arra, hogy ez a szokás berozsdásodjon. "Lássuk be, mindannyian megéhezünk utazás közben, és a legtöbb üzemzavar akkor következik be, amikor a gyerekek (és a felnőttek) "éhesek" - mondja Maxwell.

"Ha pénzt kell költened a kiakadás idején, akkor a végén még több pénzt fizethetsz csak azért, hogy a hiszti elszálljon. Ha van kéznél rágcsálnivaló, az azt jelenti, hogy soha nem kell a pénztárcájába nyúlnia, hogy a gyerekeket boldoggá tegye."

Foglald le előre a túrákat és a programokat

Tegyen szívességet a költségvetésének és a családjának, és már jóval a nyaralás megkezdése előtt nézzen utána a túráknak és tevékenységeknek, amelyeken részt szeretne venni. És ha már itt tartunk, szánjon időt arra is, hogy előre kifizesse ezeket a tevékenységeket - mondja Luz, a Family Travel and Adventures munkatársa.

Használj ajándékkártyákat

Íme egy pénzhekk, amit minden szülőnek érdemes lesz tudomásul vennie: Miután elkészült a költségvetés, keressen olyan tételeket, amelyeket ajándékkártyával lehet kifizetni. Ezt a tippet Amy Rakes, egy CPA és egy utazási iroda jóvoltából kaptuk, aki Disney-nyaralásokra specializálódott, és akinek az a szakterülete, hogy segítsen az embereknek megfizethetővé tenni álmaik nyaralását. De miért használjunk ajándékkártyát a nyaralás költségeinek kifizetésére, kérdezed?

"Gyakran kaphatsz kedvezményeket a speciális ajándékkártyákra, ami lehetővé teszi, hogy a költségvetésed tovább nyújtható legyen" - mondja Rakes, a Ways to Save Travel munkatársa. "Például a Targetben vagy a Target.com-on használt betéti vagy hitel RedCard használatával automatikusan 5 százalékos kedvezményt kaphat az olyan ajándékkártyákra, mint a Disney, az éttermek és a szórakozóhelyek"."

Tehát, hogy világos legyen, a Targeten keresztül vásárol egy speciális ajándékkártyát, amelynek névértéke talán 25 dollár, de valójában nem fog 25 dollárt fizetni ezért a kártyáért, ha a Target RedCardot használja, mert a kártya 5 százalékos kedvezményt biztosít minden vásárlásra. Vagyis, csak ingyen pénzt kaptál.

"Az olyan oldalakon is találhatsz kedvezményes árú ajándékkártyákat, mint a Raise" - folytatja Rakes. "A költségvetésed ajándékkártyákra való felosztása a borítékos módszer modern változata. De legyél megfontolt az ajándékkártyák vásárlásakor, nehogy a végén túl sok pénzed maradjon egy olyan ajándékkártyára, amelyet nem tudsz otthon felhasználni."

Menj a szabadnapokra

A múzeumok, parkok, sőt, még a színházi előadások vagy színdarabok is gyakran tartanak ingyenes napokat, mondja Kosman, a The Barefoot Nomad munkatársa. Tudja meg, mikor vannak ezek a napok, és használja ki őket a családi nyaralás során.

"Ha meg tudod tervezni vagy át tudod szervezni a látogatásokat néhány ilyen napra, akkor több pénzt tudsz megspórolni más tevékenységekre, és segíthetsz magadnak, hogy a költségvetésben maradj" - magyarázza Kosman.

Kövesd nyomon a kiadásokat

Bár a költségvetés segít a kiadások irányításában, ha időnként eltér a költségvetésből, hogy különleges eseményeket iktasson be, az különbséget jelenthet egy jó utazás és egy felejthetetlen utazás között. De ha ezt meg akarja tenni, legyen terve, javasolja Kosman. "Könnyű túlköltekezni a különleges eseményekre, ezért segít nyomon követni a kiadásokat" - magyarázza.

"Manapság szinte mindent a hitelkártyánkra terheljük, mivel ez gyakran olcsóbb, mint a készpénzváltás, és biztonságosabb is. Ha így teszünk, azt is pontosan tudjuk, hogy hová megy a pénzünk, és hogy a költségvetésben maradunk-e"." A kiadások nyomon követéséhez használhatsz egy régimódi jegyzetfüzetet, vagy egy olyan alkalmazást, mint a Trail Wallet (vagy a Trabee Pocket.

Lógj a medencénél

Könnyen előfordulhat, hogy annyira arra koncentrálsz, hogy minden egyes dolgot megnézz a kötelező látnivalók listáján, hogy elfelejtesz lelassítani és egyszerűen csak pihenni. "Ha családdal utazol, ha valaki fáradt és nyűgös, az egész csoport szenved" - mondja Kosman.

"Nemcsak egy nem tervezett medencés nap, vagy egyszerűen csak egy laza nap, attól függően, hogy milyen létesítmények állnak rendelkezésetekre, remek módja annak, hogy feltöltődjetek és elgondolkodjatok a már együtt látott dolgokon, de ez egy remek módja annak is, hogy a napi költségvetést is helyreállítsátok, mert így egy drága kirándulás is kiesik." És mint azt a szülők mindenhol tanúsíthatják, jó eséllyel a gyerekek jobban fognak emlékezni a medencére, mint egy extra katedrára vagy műalkotásra.

Fedezd fel saját magad

A családi nyaralás egyik legjobb része az együtt töltött minőségi idő, távol az elektronikától és a mindennapi élet számtalan zavaró tényezőjétől. Emelje ezt a minőségi időt a következő szintre, és közben spóroljon pénzt, ha úgy dönt, hogy kihagyja a vezetett túrákat, és családostul fedezzen fel új helyeket.

Ha csoportos túrán veszel részt, akkor gyakran fizetsz prémiumot azért, hogy valaki körbevezessen téged" - mondja Kosman. Bár egyes túrák csodálatos élményt nyújtanak - költségesek is lehetnek, különösen egy egész család számára. Ha saját autót bérelsz, felpattansz egy helyi buszra, vagy akár saját taxit bérelsz egy rögtönzött városnézésre, az gyakran sokkal olcsóbb személyenként, mint egy vezetett túra."

Sőt, ha önállóan fedez fel, a családja több időt tölthet olyan helyeken, amelyek érdeklik a csemetéjét, és kevesebbet a drága turistaboltokban vagy olyan helyeken, amelyek nem illeszkednek a család szenvedélyeihez.