, 2021/9/7

A maszkoktól a virágokig, a malacperselyektől a piñatákig, ezek a szórakoztató papírmasé kézműves munkák gyerekeknek lekötik a figyelmüket, és segítenek nekik kapcsolatba lépni a belső művészükkel.

Papír maszk

A szülők mindenhol a kézműveskedés felé fordulnak, hogy a gyerekeket lefoglalják és kreativitásukat elősegítsék, miközben otthon maradnak idén tavasszal. Ha olyan új anyagot keresel, amelyből könnyedén sokféle klassz kézműves alkotás készíthető, akkor ne keress tovább, mint a papírmasé. Az egész egy egyszerű papírmasé paszta recepttel kezdődik, amelyhez valószínűleg mindened megvan, ami szükséges - csak víz, liszt és egy habverő!

A szép, ragasztószerű pasztával aztán könnyen festhető alkotásokat készíthetsz újságpapírból - a virágoktól a gyümölcstálakig, a báboktól a szobrokig mindent. Íme néhány kedvenc papírmasé kézműves ötletünk, hogy elkezdhesd.

Színes papírmaché tálak

A The Spruce egy aranyos bemutatót készített a világos és vidám papírmache tálakhoz (a fenti képen!), amelyek elkészítése 30 percet vesz igénybe (és 24 órát vesz igénybe a száradáshoz). A gyerekeknek mindössze egy üvegtálra, újságpapírra, vízre, lisztre, alufóliára, akrilfestékre, ollóra és ecsetre lesz szükségük.

Papír Mache Piñata

Egyszerre szerezz egy szórakoztató kézműves délutánt és egy zűrös családi programot, ha a gyerekek papírmaséból hagyományos piñatát készíthetnek. Nézd meg a KiwiCo aranyos útmutatóját a ragyogó napfény piñatához vagy az imádnivaló bagoly piñata lehetőségét. Miután megszáradt az alkotásod, töltsd meg a választott édességgel vagy nyereményekkel, majd persze vágj bele a szétzúzásba.

Papírmaché szobrok

A papírmaséból szinte bármiből készíthetsz szobrot. Nézze meg ezt a bemutatót a papírmasé szoborszívekhez, amelyek papírnehezékként is használhatók.

Paper Mache Föld

Van egy általános iskolásod, aki otthon tanul földrajzot? Imádjuk ezt a papírmasé Föld kézműves foglalkozást, amelyet aztán közösen díszíthettek ki kivágott kontinensekkel. Nézd meg a Raising Shanaya blog Reemájától, hogyan kell ezt elkészíteni.

Papírmaszkok

A STARTOON bemutatja a gyerekeknek, hogyan készítsék el saját papírmasé maszkjukat egy kipukkadt lufival a tutorialban. A gyerekek úgy festhetik meg a maszkjukat, ahogyan csak akarják, a méhektől kezdve a szuperhősökig bármivé átalakulhatnak.

Papír Mache malacka bankok

Az időtöltés egy olyan kézművességre, amellyel a gyerekeket arra lehet ösztönözni, hogy megtakarítsák a filléreket, mindenki nyer. Írja be ezeket az aranyos papírmasé malacka bank kézműves megálmodta a DIY Crafts csatorna a YouTube-on. Vagy próbálja ki ezt a Jay Wilde-tól származó aprópénztálat.

Papírmaché gyümölcsök és zöldségek

Akár hosszú élettartamú sütőtököket szeretnél készíteni, hogy ősszel díszítsd őket, akár aranyos epreket, amelyeket egész nyáron kiállíthatsz, nézd meg ezt az egyszerű papírmache how-to-t a Not Just a Housewife-tól, amely megmutatja, hogyan készítheted el könnyedén a választott terményt.