, 2021/9/6

Gulf Shores és Orange Beach, Alabama Egy évtizeddel a BP Deepwater Horizon olajkatasztrófa után az alabamai Gulf Shores és a tengerparti közösségek virágoznak.

Családi nyaralás

A családok 32 mérföldnyi cukorfehér homokos strandot, a Mexikói-öböl tiszta vizét és izgalmas környezetbarát kalandokat fedezhetnek fel a 6150 hektáros Gulf State Parkban. Szakértő természettudósok ingyenes vezetett sétákat tartanak, ahol a látogatók megismerkedhetnek a tengeri élővilággal, az Öböl egyedülálló biológiai sokféleségével és a park lenyűgöző természetvédelmi erőfeszítéseivel.

A családok megismerkedhetnek a palackorrú delfinek élőhelyével és más helyi vadon élő állatokkal, miközben egy kétszemélyes kajakkal eveznek a Bon Secour-öböl mentén a Delfinek és vadon élő állatok kajaktúra során. Az Alabama Gulf Coast pedig csak a kilencedik Környezetvédelmi Nagykövetek program világszerte, amelynek keretében egy olyan oktatási tábort hoztak létre, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy a természet és a kultúra tanításán keresztül vállalják bolygónk gondozását.

Quasar Expeditions, Galápagos-szigetek

Amit a gyerekek a Quasar Expeditions 7 napos Galápagos-szigeteki hajóútjain a környezetről, az élővilágról és a fenntarthatóságról tanulnak, az egész életükben megmarad. És bár az Ecuador partjainál található tengeri természetvédelmi terület nem hangzik gyerekbarátnak, a Quasar kis hajóval (maximum 32 utas) induló családi hajóútjait a Travel + Leisure a világ legjobb családi hajójáratai között a második helyre választották (közvetlenül a Disney után).

Mitől olyan jók a gyerekek számára? A Quasar magával ragadó utazásai között gyerekbarát természetjárók, gyerekbarát főzőtanfolyamok és gyerekmenü, valamint film- és játékestek szerepelnek, egyéb családbarát különlegességek mellett. És persze ott vannak a biztonságos találkozások az endemikus vadvilággal, amely Darwin óta lenyűgözi a látogatókat, és az UNESCO világörökségi státuszt szerzett: teknősök, leguánok, tengeri oroszlánok, számtalan madár, és a hullámok alatti fókák prizmája, amely a család minden tagját izgalommal és örömmel tölti el.

Atlantis, Paradise Island

A természetvédelemre való odafigyelés nem jelenti azt, hogy nemet kell mondania, ha a gyerekek egy üdülőhelyet szeretnének az összes vakációs csengővel és sípszóval. Az Atlantis támogatja az Atlantis Blue Project Alapítványt, egy 501c3-as nonprofit szervezetet, amely a tengeri fajok és élőhelyeik megmentésének szenteli magát a Bahamákon és a Karib-térségben. Az alapítvány az Atlantis tengeri interakciókban és élményekben való részvétele révén kapja a támogatást.

Vegyél részt a Behind the Blue színfalak mögötti túrán, hogy betekintést nyerjen a munkába, amelyet az év 365 napján végeznek a helyszíni oktatási központban, az állat-rehabilitációs kórházban, ahol a tengeri élőlényeket rehabilitálják azzal a végső céllal, hogy visszaengedjék őket a vadonba. Az Atlantis emellett elősegítette egy 1 millió hektáros védett zátonyterület újranövekedését az Andros-sziget nyugati partjainál - ez a Bahamák legnagyobb védett területe.

Andaz Costa Rica Resort a Peninsula Papagayo szigeten

A fenntarthatóság terén világelső Costa Rica olyan öko-utazási élményeket kínál, amelyek a látogatókat arra ösztönzik és kihívások elé állítják, hogy újragondolják mindennapi szokásaikat, és hazatérve környezetbarátabb gyakorlatokat alakítsanak ki. A Costa Rica lenyűgöző Guanacaste régiójában található Andaz Costa Rica Resort at Peninsula Papagayo tökéletes helyszín egy családi öko-nyaraláshoz (az USA legtöbb nagyvárosából általában könnyen megközelíthető).

A célállomásról könnyen megközelíthető négy világörökségi helyszín, és az Andaz együttműködik a Creciendo Juntos (Growing Together) helyi szervezettel, amely a közeli közösségek oktatási és egészségügyi projektjeit támogatja. Az üdülőhely minden héten kínál egy önkéntes tevékenységet, kezdve attól, hogy meglátogatnak egy helyi közösséget, hogy falfestményt fessenek, vagy hátizsákokat visznek egy helyi iskolába, vagy segítenek egy iskolának az infrastruktúrában.

Az üdülőhely partnerséget kötött az Area de Conservación Guanacaste-vel is, amely egy védett területekből álló hálózat és a világörökség része Guanacaste tartományban, és hetente lehetőséget kínál a vendégeknek, hogy adakozzanak a környezetért, beleértve a helyi strandok megtisztítását és faültetési tevékenységeket.