, 2021/9/6

Újdonsült szülőként elég hamar rájössz, hogy egy kisgyerek nem sokat tanul pusztán előadással. Képzeld el, hogy a Cheerios tápanyagtani adatait idézed a kisgyermekednek, hogy rábeszéld az első harapásra.

A Szivárvány Párt

Vagy képzeld el, hogy a Merriam-Webster szótárban található bovine szócikk felolvasásával próbálod megtanítani a kisbabádnak, milyen hangot ad ki a tehén.

Nem, a szülők megtanulják, hogyan tegyük izgalmassá és emlékezetessé a kis leckéinket!

Lobogtatjuk a karunkat, buta hangokat adunk ki, és dalokat énekelünk. Próbálkozunk és próbálkozunk újra és újra, hogy segítsünk kicsinyeinknek elérni azt a célt, hogy felvegyenek egy "O" betűt vagy kiadják a "mú" hangot. Ezekkel a csodálatos látványelemekkel és a bőséges gyakorlással sikereket érünk el. És természetesen nem állunk meg itt; minden egyes új leckével ezekre a kis győzelmekre építünk, ahogy a gyermekeink fejlődnek.

Az ikerlányaimat ugyanígy kellene tanítanom. Ezeket a leckéket vizuális élményeken, folyamatos megerősítésen keresztül kell megtanítanunk, és minden leckére a fejlődésüknek megfelelő módon kell építenünk, amint készen állnak arra, hogy többet megértsenek. A férjemmel úgy akartuk demonstrálni a befogadás fontosságát, hogy a saját cselekedeteinkkel erősítjük meg, amit a lányoknak mondunk, hisz a példa mindig a legjobb tanítási eszköz!

A gyülekezetünk otthona, az Oklahoma Cityben található Canterbury Szent Ágoston egy teljesen befogadó gyülekezet, és aktívan üdvözli az LMBTQ+ személyeket az elkötelezettség és a vezetés minden szintjén. Keressük a módját, hogy megosszuk szeretetünket és támogatásunkat a közösséggel. A lányaink folyamatosan látják és hallják ezt, sőt, részt is vehetnek benne.

Amikor a lányaink 4 évesek voltak, részt vettek az első OKC Pride felvonuláson a gyülekezeti családunkkal. Végigsétáltak velünk a teljes felvonulási útvonalon, énekelve, táncolva és integetve a tömegnek. A nappali felvonulás nagyszerű lehetőség volt arra, hogy az egész család részt vegyen benne, akár nézelődtek, akár sétáltak!

Mivel a lányok ragaszkodtak ahhoz, hogy a felvonulást "szivárványos bulinak" nevezzük, a felvonulás hihetetlenül vibráló látványát a saját előnyünkre használtuk.

A sokszínűség és az elfogadás fontosságát hangsúlyoztuk azzal, hogy rámutattunk, hogy mindenféle különböző embert meg kell hívnunk a szivárványos bulira, ahogyan minden egyes színre szükségünk van a szivárvány teljessé tételéhez. Megerősítettük azt az üzenetet, amit otthon és a templomban hallottak, hogy hangsúlyozzuk, milyen csodálatos és egyedi lehet minden egyes ember, és hogy mindenki megérdemli, hogy kedvesen, tisztességesen és tisztelettel bánjanak vele.

Amikor a lányok 5 évesek voltak, a Szent Ágoston gyermekcsoportjuk Pride-zászlókat állított össze, hogy szétosszák őket az Edmond Pride fesztiválon, és a napot azzal töltötték, hogy felfedezzék a családbarát rendezvényt, és meghallgassák, ahogy egyházunk tagjai a szeretet és a befogadás üzenetét osztják meg. Az Edmond Pride fesztivál a Hafer Parkban, a fő színpad és a játszótér körül zajlott, tele volt gyerekfoglalkozásokkal, ételhordókkal, élőzenével és a támogató közösségi csoportok, köztük a Szent Ágoston standjaival.

Azzal, hogy aktívan részt veszünk az olyan eseményeken, mint az OKC Pride felvonulás és az Edmond Pride fesztivál, olyan emlékeket adunk a lányoknak, amelyeket a jövőbeli tanórákhoz köthetünk, és lehetőségeket biztosítunk arra, hogy többet tudjanak meg az általunk támogatott LMBTQ+ közösségről. Úgy gondoljuk, hogy szülőként az a feladatunk, hogy ezekre a leckékre építsünk, és gyermekeinket arra irányítsuk, hogy együttérző, tájékozott szövetségeseivé váljanak az LMBTQ+ közösségnek.

Ezt kettős szolgálatnak tekintjük. Először is, szeretnénk, ha a lányaink tudnák, hogy nálunk mindig puha földet érnek. Ahogy felnőnek és felfedezik identitásukat, szeretnénk, ha tudnák, hogy mindig szeretni és támogatni fogják őket, függetlenül attól, hogyan élnek, vagy kit szeretnek. Másodszor, arra szeretnénk bátorítani őket, hogy harcoljanak a megkülönböztetés minden formája ellen.

Ez magában foglalja az LMBTQ+ barátaik, színesbőrű barátaik, különböző fogyatékkal élő barátaik és minden más barátjuk védelmét, akik szintén megérdemlik a meghívást a szivárványos buliba. Ahogy a lányaink érnek, folyamatosan megerősítjük és építünk ezekre a kezdeti leckékre, tájékoztatjuk őket a diszkrimináció kérdéseiről, és kihívást jelentünk számukra, hogy segítsenek közösségünket és nemzetünket mindenki számára méltányosabb hellyé tenni.

A részvétel kulcsfontosságú lesz e fontos leckék megértéséhez, ezért továbbra is bevonjuk gyermekeinket a Pride-rendezvényekre, és részt veszünk a különbözőségeink ünneplésében, vizuálisan is bemutatva az otthon tanultakat és megbeszélteket. Végül is, ha egy kép többet ér ezer szónál, akkor egy szivárványos buli egymilliót ér!

Jenny Brewer, férje, Nik és 6 éves ikerlányaik OKC metróvárosban élnek.

Jenny oktatástervezőként dolgozik az egészségügyben, és önkéntesekből álló csapatot vezet az OKC-i Canterbury Szent Ágoston gyermekmisén. A Joseph Alsay atya által vezetett Szent Ágoston egy teljesen befogadó templom, és az egyik első olyan püspöki templom az Oklahomai Egyházmegyében, amely azonos neműek számára áldást/házasságot kínál.