, 2021/7/7

„Az első lépés a nagyszerű fényképek elkészítéséhez, hogy a fényképezőgéped mindig nálad legyen. Manapság az okostelefonok is igen jó fényképeket képesek készíteni, de egy jó fényképezőgéppel sokkal nagyobb befolyásod van a képekre.

Családi fotózás

A telefonok másik árnyoldala, hogyan az e-mailek és a munka könnyedén elterelhetik a figyelmedet. Egy DSLR vagy jó kompakt fényképezőgép segítségével a képek elkészítésére tudsz koncentrálni. A legtöbb fényképezőgép esetében jobb minőségű fájlokkal is dolgozhatsz, ami fontos tényező, ha ki szeretnéd nyomtatni a képeket. Azt javaslom, fényképezőgéped mindig legyen a táskádban vagy a konyhapulton, így mindig a kezed ügyében lesz, ha szükséged lenne rá.

Családi fotózás

A Manó Fotó családi fotózáson ötletes, eredeti és jó minőségű családi fényképeket készítenek profi fotósok a család minden tagjáról. A család a legszorosabb emberi kötelékek színtere, itt éljük meg a hétköznapokat és az ünnepeket, biztonságot és támaszt nyújt. Családtagjainkkal éljük át, és velük osztjuk meg életünk legfontosabb pillanatait is. A családi fotózás során ezt a kis közösséget örökítjük meg a képeken.

Miért érdemes profi fotósra bízni a családi fotózást?

A családtagok által készített fényképeknek is megvan a helyük a fényképalbumokban: jó érzés nézegetni őket és minden fontos eseményt dokumentálható velünk. A profi családi fotózás lényege pedig, hogy műtermi körülmények között, profi felszereléssel hivatásos fotósok igazán jó minőségű képeket készítenek a családról. Ebben az esetben nem csupán a technikai felszereltséget és a szakértelmet értjük, hanem az odafigyelést és az emberek szeretetét is. Van időnk arra, hogy kicsit jobban megismerjük a családtagokat,elmondják elképzeléseiket, és ha kell, segítsük őket az ötletekkel.Így lesz igazán sikeres a családi fotózás, és nem utolsó sorban nagy élmény is - még a visszahúzódóbb gyerekeknek és akár a nagyszülőknek is.

Hogyan zajlik a családi fotózás?

A stúdióban körülbelül 2 órát vesz igénybe a családi fotózás. A fényképezés elején fordítunk egy kis időt arra, hogy megismerkedünk, és oldjuk a hangulatot. Megbeszéljük, hogy milyen fényképeket szeretnének, de az sem gond, ha nincs elképzelés, mindig vannak ötleteink, amelyeket a családtagok személyiségéhez igazítunk. A családi fotózás során elcsípjük a boldog és őszinte pillanatokat, a gyerekek és felnőttek természetes mozdulatait igyekszünk megörökíteni. A fotózás közben többször is megmutatjuk a készülő képeket, hogy valóban a család igényeinek megfelelő fotók készüljenek. A fotózás végén pedig 12 retusált családi képet adunk át CD-n.

Milyen fényképek készülnek a családi fotózáson?

A Manó Fotó családi fotózásain készült képeknek csak a fantázia szabhat határt! Többféle háttérrel, többféle beállítással, többféle ruhában is készülhetnek képek. Lehetnek például olyan beállítások, ahol minden családtag saját egyéniségét domborítja ki, és készülhet olyan is, ahol a család egységét emeljük ki jobban. Készülhet akár olyan kép is, amin nincs rajta mindegyik családtag – például külön a gyerekek, az apuka a fiúkkal, vagy anyuka a lány gyermekekkel lehet. Lehetőség van akár többszöri átöltözésre is, így egyszerre készülhetnek ünnepélyesebb fotók, és olyanok is, amelyeken mindenki a kedvenc ruháit viseli. Emellett a képek hangulata is sokféle lehet: az ünnepélyes, komoly, lazán és a természetesen át egészen a humorosig vagy éppen az extrém őrültig minden.

Nagyon ritkán lesz abból használható kép amit egy barátod, vagy te készítesz egy szelfit., a profi fotózásnak ugyanis megvan a maga menete és kritériumai. A megfelelő fényekkel, lámpákkal, a szükséges ruhában és sminkben készülnek rólad olyan fotók, amiket aztán az utómunkával tesznek életed legjobb fotóivá. Ezek közül már neked is egyszerűbb kiválasztani azt a képet, amivel megnyerő lehetsz és megbízható kisugárzást áraszthatsz.

Az esküvői fotózás megismételhetetlen.

Profi műteremben, családias hangulatban

A Stúdió könnyen megközelíthető, Budapesten, a 4-es 6-os villamos vonalán található az Oktogon és a Király utca között. Konyhával és fürdővel felszerelve, maximálisan a kényelemre és otthonosságra berendezve vár Titeket.

A műteremben klasszikus, elegáns vagy művészi képek is készülhetnek, és széles kellékválasztéknak hála akár sok különböző stílus és hangulat is elérhető, és a gyerekek is megmutathatják egyéniségüket. Ez az esemény csak rólatok szól, így az időpont is tökéletesen a család napirendjéhez igazítható.

Tudjuk, hogy kisgyerekkel nem könnyű előre tervezni, közbe jöhet betegség vagy egy, problémásabb időszak is, amikor kénytelenek vagyunk egy másik időpontot választani a fotózásra.Nekünk is az a fontos, hogy a fotózás jó hangulatban teljen és mosolygós képeket készíthetünk  ezért természetesen lehetőséget adunk az időpont módosítására. 

Fotózás a szabadban

Amikor a szabadban vagyunk sokkal közelebb érezzük magunkat a természethez, mely nagyon jól látszik a fotókon is. Kint a szabadban a gyerekek is szívesebben játszanak a család többi tagjaival, esetleg házi kedvencekkel, miközben jól is érzik magukat, és ezen csodálatos pillanatokat profi fotósaink meg is örökítik. Lehet szó családi fotózásról, de akár portré, vagy jegyes fotózásról is szó, egy tökéletes szabadtéri helyszínen meghitt és csodás pillanatokat örökíthetünk meg.

Fotózás a Ti otthonotokban

Az otthoni fotózás egész más hangulatot teremt. Ilyenkor az otthon melegében, a megszokott környezetben készülnek el képeitek. Bizonyos szempontból könnyebb a gyermekeknek is, mert az ismert környezetben könnyebben oldódnak, kedvenc játékaikkal gyorsabban nyugtathatóak.

Az otthoni  környezetben meghittebb, kevésbé beállított, pillanatkép jellegű fényképek készülhetnek, akár a szabadban is. Bízz bennünk, akár egyetlen kanapén vagy a kertben csodás és kreatív fotók készülhetnek! Egészen kicsi babával különösen praktikus, ha otthon fotózunk, így az utazás körülményes szervezését is  megúszhatjuk. Kapcsolatok +36 70 664 4988

Artbalance stúdió 

Főként emberek, családok fotózására specializálódtunk, így nem kell aggódnod, hiszen pontosan tudjuk, hogyan készítsünk őszinte és természetes családi képeket, mely beállítások a legelőnyösebbek és egyben kényelmesek is. Szeretjük az ötleteket megvalósítani, de örömmel segítünk a teljes családi fotózás kitalálásában is.

Közös családi fotók

Azok a képek amelyeken a család összes tagja szerepel. Ezek a fotók, amik a leginkább hiányozni szoktak a családi albumokból,mert valaki mindig lemarad a csoport képekről.Különböző beállításokat is kipróbálunk, ha pedig többen érkeznek a családból, akkor kisebb csoportkép variációk is lehetségesek.

Külön a szülőkkel vagy csak a gyerekek együtt

Készíthetünk olyan képeket is, amelyeken az egyik szülő szerepel a gyermekkel, vagy ha több gyermek van akkor szerepelhetnek csak ők egy-egy fotón, sőt akár csak a szülők is lehetnek közös páros képen, ez is sok esetben hiánycikk a családoknál.

Vagyis mindenféle beállítás lehetséges.

Közös fotók a családdal vagy profi portré a CV-dbe?

A profi családi fotózáson biztos, hogy elkészülnek azok a képek, amiket szeretnél a családodról, nem lesz olyan családtag, aki hunyorog, mindenki benne lesz a képben, és ami a legfontosabb: nagyobb eséllyel fog tetszeni mindenkinek, mint a családtag által készített családi fotó.

Az imidzsed építése ma már egyre szélesebb körben, egyre inkább számít fontosnak. Az önéletrajzodat nem véletlenül kérik fotóval ellátva, és abban is biztos lehetsz, hogy a karrierépítés közben is nagy szerepe van, hogy a közösségi oldalakon, főleg  a szakmai social felületeken a megfelelő portréfotóval jelenjen meg.