, 2021/7/8

Családi programok kisebb és nagyobb gyerekekkel, nagyszülőkkel, unokákkal.

Családi programok

A Programturizmus portál folyamatosan frissülő toplistát tesz közzé a legnépszerűbb családi program megjelenésekről a Programturizmus.hu portál megelőző 30 napi látogatottsági adatai alapján.

Vas megye 

A Jeli Varázskert minden nap látogatható. Várhatóan május második felében lesz a csúcsvirágzás és Pünkösdig az örökzöld rododendronok virítanak

Hortobágyi Hídivásár 2021

A hagyományok szerint az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének napjához kötődően kerül megrendezésre az országos hírű kirakodó és népművészeti vásár. Állandóságát ma is nagy hírű sokadalma adja, kígyózó kocsisorok hozzák a vásárba vágyó látogatókat.

A Kilenclyukú Híd nemcsak névadója a vásárnak, hanem közismert szimbóluma e sajátosan magyar tájnak, a hortobágyi pusztán. A vásárok nemcsak az árucserék kereskedelmi helyszíneit adják, hanem a népi műveltség, a hírek, az ismeretek megszerzésének, cserélődésének formáját is. 

Itt megtalálhatók a népi-, kézműves-, bio-, termékek mellett a régiségek és modernkori vívmányok is. A látogatók megismerkedhetnek a Hortobágyra jellemző hagyományos, tájjellegű ételekkel is.

Gyulai Végvári Napok 2021 2021.07.30. - 08.01.   

A három nap során megelevenedik a török kori Gyula hangulata. Megismerhetjük a végvári vitézek életét, csatajeleneteken keresztül felidézzük a kor harci szellemét. A gyulai várba látogatók megismerhetik a várnak és környékének történetét, hősies védőik legendáit. A rendezvényt színesítik a Várkertek is.

Tatai Patara - Török Kori Történelmi Fesztivál 2021 

2021. július 23 - 25.   

A Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál valódi időutazás! A Tatai Vár lábánál elevenedik meg az 1597. évi történelmi ostrom. Valós eseményeken alapuló csatarekonstrukció nak lehetünk szem- és fültanúi

Gyulai Végvári Napok 2021   

2021.07.30. - 08.01.

Családi programok kisebbekkel

Minipolisz

Ez egy gyermekekre szabott, kis méretű városka, ahol a kicsik megismerkedhetnek a felnőttek világával és egy csapásra állatorvosok, szakácsok vagy tűzoltók lehetnek.Aszerepjátékokban a szülők is részt vehetnek, így a felejthetetlen szórakozás az egész család számára biztosított. Mellette a gyerekek a szerepcserés helyzetekben nem csak játszanak, de tanulnak is.Megtanulhatják, hogyan viselkedjenek bizonyos társadalmi szituációkban, sőt még a KRESZ szabályaival is játékos módon meg ismerkedhetnek.

Állatkert

Felejthetetlen budapesti családi program a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol az apróságok 11 hektáron 7 kontinens állat- és növényvilágával ismerkedhetnek meg.El kalandozhatnak  akár a kenguruk földjére, látogassátok meg a majmokat vagy az oroszlánokat, az állatkertben mindig történik valami izgalmas. Az egész napos állandó programokat is érdemes felkeresni, mert az állatbemutatók mellett ismeretterjesztő előadások, látványetetések és 3D-s filmvetítések teszik még izgalmasabbá  a látogatást.

Elevenpark játszóház

Hatalmas, több mint 4000 m2 játékélmény várja a gyerekeket az Új Buda Center 2. emeletén. Egyik legnagyobb játszóházában az elektromos kisautók,a legkülönbözőbb mászóalkalmatosságokon át a gyermek hullámvasút ig számos felfedezésre váró játék és szórakoztató elem megtalálható. és még  a játékok többségét a felnőttek is kipróbálhatják, így az Elevenpark egy tökéletes családi program Budapesten. 3 éves kortól látogatható.

Családi programok nagyobb gyerekekkel és tinikkel

Gyermekvasút, libegőzés

Az egyik legígéretesebb programját nyújtja a Zugligeti Libegő. A lassú mozgásban lévő székekre bárki bátran felülhet, a helyszínen dolgozók segítenek a beszállásban. A felső, János-hegyi megálló a Normafától egy rövid sétával megközelíthető, míg a Zugligeti völgyállomás a Nyugati pályaudvarról a 291-es busszal érhető el. A János-hegyi megállótól fél órás sétával juthattok el az Erzsébet kilátóba, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Budai hegyekre. Érdemes átszállni a Széchenyi-hegyi gyermekvasútra is, ahol iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot.

Kalandparkok, falmászás

Nagyon kedvelik a gyerekek, hiszen különböző nehézségű akadálypályákon és kötélhídon próbálhatják ki bátorságukat. Rossz időben érdemes a beltéri falmászást választani, ami a valódi sziklamászás előszobája. Falmászás közben a gyerekek biztonságos körülmények között ismerkedhetnek meg a sziklamászás alapjaival. A mászás akár családi élménnyé válhat, hiszen a szülők is bekapcsolódnak, így a játékból senki sem marad ki. 

Gyermekvasút, libegőzés

A Budai hegyek egyik legígéretesebb programját nyújtja a Zugligeti Libegő. A lassú mozgásban lévő székekre bárki bátran felülhet, a helyszínen dolgozók segítenek a beszállásban. A felső, János-hegyi megálló a Normafától egy rövid sétával megközelíthető, míg a Zugligeti völgyállomás a Nyugati pályaudvarról a 291-es busszal érhető el. A János-hegyi megállótól fél órás sétával juthattok el az Erzsébet kilátóba, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Budai hegyekre. Érdemes átszállni a Széchenyi-hegyi gyermekvasútra is, ahol iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot.

Gyermek és családi program

Őszi Ászok Fesztivál

2021.09.18 - 2021.09.19 között Ráckeve Ráckeve

helyszín: Ács Károly Művelődési Központ

Dés-Geszti-Békés: A dzsungel könyve

2021.07.25-án 20:00 óra Gödöllő Gödöllő

helyszín: Gödöllői Erdészeti Arborétum

2021-ben ismét benépesül a gödöllői erdő, és július végén két alkalommal lesz látható a korábbi évekhez hasonlóan.

MAZSOLA és TÁDÉ zenés bábjáték

2021.08.07-án 10:00 óra Balatonfüred Balatonfüred

helyszín: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

PIROSKA ÉS A FARKAS - Majoros Ági Bábszínháza

2021.08.21-án 10:30 óra Balatonboglár Balatonboglár

helyszín: KULTKIKÖTŐ - Balatonboglár

VACKOR - Aranyszamár Bábszínház

2021.08.10-án 10:30 óra Balatonfenyves Balatonfenyves