, 2021/7/6

Gyerekkorunkban még a Gazdálkodj okosan és a Monopoly volt a nagybetűs társasjáték, ezt lehetett kapni. Manapság azonban a kínálat határtalan, több ezer társasjáték létezik, sokat fejlődött ez a piac is az utóbbi években

Családi társasjáték

Azok számára, akik régóta nem ültek az asztal köré játszani érdemes megismerkedni a modern játékok világával és a széles választékból kiválasztani azokat, amiknek a technikája, látványvilága és témája szimpatikus, mert egy igazán különleges és családösszehozó élményt nyújt a társasjátékos időtöltés.

Villámjáték, nagy élvezet

Kevés az idő, mégis jó lenne játszani valami remek játékkal? Itt a megoldás.

Az elveszett kincsek tengere

Bár a most ajánlásra kerülő kártyajáték 10-20 perces játékidővel bír, szinte minden alkalommal a fenti mondat zárja, így több kör is lemegy belőle, mire lekerül az asztalról.

Egy az egy ellen

Egy kisebb háztartásban nagyon praktikusak a két fős társasjátékok, illetve akkor is igazi megváltásnak számítanak, ha azt szeretnéd, hogy a két gyerkőc csendben foglalja el magát a szobájukban, amíg te home officeban állsz helyt a nappaliban.

Patchwork

Egy könnyed, gyorsan tanulható, egyszerű szabályrendszerű társas játékról van szó, ami tiritarka szín kavalkádjával elvarázsolja a játszani vágyókat.

Az örök kedvenc, a Dobble új változata, a Dobble Animals

A Dobble Animals a Dobble játék állatos változata. Egy 55-lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 8 állat látható. A lapokon több, mint 50 különböző állat található, és bármelyik két lapon pontosan egy állat azonos. Ezt az egyetlen azonos állatot kell megkeresned a többieknél gyorsabban.

A tiltott sziget

Ez a társasjáték egy három különböző, de nagyon hasonló társasjáték család legelső és egyben legkönnyebb tagja. A játékosok különböző karakterekkel játszanak, akik speciális képessége nagymértékben hozzájárul a győzelemhez. A társasjáték megnyerésének feltétele, hogy megszerezzék a négy nagy hatalmú kincs mindegyikét, majd biztonságban elhagyják a folyamatosan süllyedő szigetet. 

Brainbox családi társasjáték

A Brainbox játékok társasjáték változata. 160 kártya kérdésekkel 8 különböző témában, melyeket más Brainbox játékban nem találsz meg!

Varázslótanoncok a fény lidércek útján társasjáték

Engedve kíváncsiságának, az éjszaka leple alatt kiszöktek az iskolából, arra azonban nem számítottak, hogy Willy, az őrszellem a nyomukba ered.

Mivel a tanoncok nem találják az iskolába vezető biztonságos visszautat, így a Fény lidérceket hívják segítségül, hogy vezessék át őket az erdő sötétjén.

A játékosok egymást segítve menekülnek az őrszellem elől, minden körben más és más Fény lidérc útmutatásával. De nagyon kell figyelni, és emlékezni, melyik fény lidérccel hol találkoztak, mert a szellem egyre gyorsabban közeledik feléjük.

Hörcsögbanda társasjáték

A Hörcsögbanda egy együttműködős társasjáték egyedi megjelenésű játék táblával, mozgó elemekkel. A hörcsögöknek a tél beállta előtt össze kell gyűjteni az élelmet. Győzzetek közösen. Kooperatív játék, ahol együtt nyerhettek, nem egymás ellen.

Twister társasjáték

Ezek az ügyességi játékok egyik legizgalmasabb társasjátéka, a méltán népszerű Twistert. A hagyományos társasjátékot most 2 új mozdulattal is kibővítettük, így még izgalmasabb a játék! Az egész család és baráti társaságok szórakoztatására alkalmas játékot nem lehet megunni! Pörgess a a pörgetővel, és figyeld a játék alakulását! A Twister ügyességi társasjáték 2 vagy annál több játékos számára alkalmas.

Titkos ajtó kooperatív társasjáték

Múlt éjjel tolvajok kutatták át a házat. Három értéktárgyat szemeltek ki maguknak és azokat egy titkos ajtó mögé rejtették. Terveik szerint ma éjfélkor visszajönnek, hogy elvigyék a zsákmányt.

Mi vagyunk a nyomozó csoport és az a feladat, hogy meghiúsítsuk a rablást. Próbálják kitalálni, hogy melyik három értéktárgyat szeretnék a tolvajok elvinni. Ha ez sikerül, mielőtt éjfélt üt az óra, akkor túljártunk a tolvajok eszén!

A titkos ajtó egy izgalmas memória játék, ahol tudnunk kell, hogy mi hol van. A gyerekek segíthetik egymást azzal, hogy elmondják, amit ők maguk már felderítették.

Suspend társasjáték

Függő elemeket kell felrakni a drótfára úgy, hogy egyensúlyban maradjon. Függőséget okoz! Ha unod már a Jenga játékot, próbáld ki a Suspendet!

Próbára teszi az idegeket, a türelmedet és a kézügyességed.

Békaland társasjáték

Előállt a Békaland családi társasjátékkal, ami rögtön nagy siker lett mind a szakmai körökben, mind a  felhasználók vagyis a családok között. Célja, hogy eljuttasd a békáid a tó túlsó partjára, és közben meg kell akadályozni a játékos társadat, hogy ugyanezt tegyék. Az a nyertes, akinek legelőször ér át a 4 tagú béka családja a túlpartra.