, 2021/9/6

A Calm Waters azért jött létre, hogy segítsen a gyászoló embereknek, és most a fekete közösségnek nagyon sok gyásszal kell szembenéznie, és óriási veszteséget érez.

gyászoló emberek

A gyász nem tesz különbséget faj, nem vagy társadalmi-gazdasági státusz alapján, és büszke vagyok arra, hogy a Calm Waters-szel társulhatok, egy olyan szervezettel, amely minden gyászoló gyermek, felnőtt és család mellett áll, akiknek szembe kell nézniük a rasszizmus és a faji előítéletek igazságtalanságával.

A kollektív gyász az emberek egy csoportja által érzett veszteség érzése. A kollektív gyászon kívül, amelyet a nyugtalanság idején feldolgozunk, rendkívüli stresszel, szorongással és szomorúsággal találkozunk minden alkalommal, amikor egy újabb fekete életet veszítünk el. Egyszerűen fogalmazva, gyászolunk. Fekete apaként számos stresszorral szembesülök, miközben a gyermekeimet nevelem. Az egyik leggyakoribb szülői stressz az, amikor a gyermekeink megszerzik a jogosítványukat. A 16 éves fiam most lett legális sofőr ezeken az oklahomai utcákon, de mielőtt átadtam volna a kulcsokat, át kellett mennie az "apai teszten".

Néhány hónappal ezelőtt a fiamat és engem megállítottak, és a légkör azonnal ellenséges volt. Tudtam, hogy ez egy tisztességtelen megállás lesz, amit már korábban is tapasztaltam, de a fiamnak ez lesz az első. Az első rendőr a dzsipem minden ablakán át kezdett nézelődni, a második rendőr pedig kijelentette, hogy fegyvere van, és ha lehetősége lenne rá, használná is.

Ebben az élő, nagy stresszhelyzetben csendesen és nyugodtan beszéltem át a fiamnak a tetteinket, azzal a céllal, hogy felülemelkedjek rajtuk. Mondtam a fiamnak, hogy tegye a kezét és a lábát a műszerfalra, ne mozduljon, és hallgasson a hangomra. Mondtam neki, hogy ne reagáljon a rendőrök agresszív megjegyzéseire, mert a szavak mögött rossz szándék állt. Csendben közöltem a fiammal, hogy elfogadjuk, bármilyen bírságot is kapunk, és a bíróságon keresztül fogjuk kezelni az idézést.

Nem számít, mi történik, túl kell élnünk a helyzetet, és a megfelelő módon kell megküzdenünk vele. Később egy rendőrkapitány tájékoztatott arról, hogy valóban azért állítottak meg minket, mert sztereotípiának tűntem, ahogy ő nyersen kijelentette, azért állítottak meg, mert barna bőrrel vezettem. A fiam emlékezete az utasításokról az élmény során az "Apa teszt" végső válasza volt. A "túléld a helyzetet és küzdj meg vele a megfelelő módon" szavak elmondása volt az, amit hallanom kellett ahhoz, hogy jól érezzem magam vele az utakon. Az ilyen helyzeteknek meg kell változniuk.

Arra kérlek benneteket, hogy legyetek ott, és hallgassátok meg az életetekben élő fekete embereket. Amikor bárki hangot ad az érzelmeinek, a kapcsolat érzése növekszik, és nem lenne szükségünk most mindannyiunknak egy kicsit több kapcsolatra? Nem kell, hogy válaszokat tudjatok. Csak érvényesítsd és ismerd el, ami most történik, ítélkezés nélkül.

Ismerd el a kollektív gyászt, ahogy George Floydot, Breonna Taylort, Ahmaud Arberyt, Trayvon Martint és még sokakat gyászolunk. Hiszem, hogy a gyász elismerése lesz a változás magva. Köszönöm mindannyiuknak, akik ezt olvassák, hogy teret adtak nekem, hogy megoszthassam a gyászomat. Mindenkit arra bátorítok, hogy csatlakozzon a beszélgetéshez, és ösztönözze a rendszerszintű reformot a változás érdekében, még akkor is, ha ez egy belső beszélgetéssel kezdődik önmagával arról, hogy miért érez bizonyos kérdésekkel és feltételezésekkel kapcsolatban egy bizonyos módon.

Ha szándékosan megteszed ezt a lépést, a változás el fog jönni hozzád és a jövőnkhöz, és meggyógyítja ezt a kollektív gyászt. Travis Hartfield három gyermek büszke édesapja és a Qadosh Health and Wellness Experience vezérigazgatója, aki az Oklahomai Állami Egyetemen szerzett mesterdiplomát oktatási technológiából, ahol adjunktus is volt. Travis történetét eredetileg a Calm Waters Center for Children and Families (Nyugodt Vizek Központja a Gyermekekért és Családokért) osztotta meg, amelynek igazgatósági tagja.