, 2021/9/7

A Disney-ajándékkártyáktól kezdve az ingyenes parkoláson át a Costcónál felhasználható bolti kártyákig, íme, milyen előnyökkel jár, ha a Disney-utakat a Costcón keresztül foglalod.

 Disney-utazás

A Disney-nyaralás igazán emlékezetes élmény lehet gyermekei számára, de bizonyára nem a legköltségvetéskímélőbb családi kalandok közé tartozik, amire valaha is vállalkozhat. Szerencsére vannak módok arra, hogy ezt a fajta nyaralást kissé megfizethetőbbé (vagy legalábbis értékorientáltabbá) tegyük. A lehetőségek között szerepel, hogy a család Disney-nyaralását a Costco Travelen, a nagyáruház egyik részlegén keresztül foglalja le. A Costco Travel helyettes alelnöke, Chris Hendrix elmondta a Parentsnek, hogy a cég célja, hogy kényelmes, egyablakos vásárlást kínáljon minden Disney-utazási igényt.

Ennek érdekében a Costco Travel olyan üdülési csomagokat kínál Walt Disney Worldbe és Disneylandbe, amelyek szállodát és jegyeket is tartalmaznak. A Costco Travel csomagokat szervez a Disney luxus Aulani Resortba Hawaii-ra, valamint vezetett nyaralásokat az Adventures by Disney-vel és kirándulásokat a Disney Cruise Line-nal.

Azok, akik már jártak a Costco útvonalán, valószínűleg már tudják, hogy a Costco-tagok számos előnyt élvezhetnek, ha a Disney-utazásukat a nagykereskedő klubon keresztül foglalják le - többek között különleges megtakarításokat kapnak a Disney-látogatással kapcsolatos különféle járulékos költségekre, valamint néhány különleges értéknövelt funkciót is kínál a diszkont óriás.

"A Costco-n keresztül történő Disney-nyaralási csomagfoglalás nagyszerű előnyökkel járhat, beleértve a reggelit, az üdülőhelyi krediteket, a frissítéseket és a lemondott üdülőhelyi díjakat a választott szállodától függően" - mondja Chris Hassan, az UpgradedPoints családi utazási írója. "Ez hatalmas megtakarítást jelenthet egy család számára egy hét alatt." Azok számára, akik nem ismerik a Costco-val történő családi nyaralás foglalásának előnyeit (és egy-két hátrányát), íme a belső információk.

Disney-ajándékkártyák

Az egyik leggyakrabban említett előny, amely a Costco-n keresztül történő Disneyland Resort csomagok foglalásához kapcsolódik, az az ajándékkártya, amelyet a Costco a tagok számára különleges plusz előnyként dob be. A Costco szerint ez így működik: A tagok, akik többnapos üdülési csomagot foglalnak a Disneyland valamelyik helyszíni üdülőhelyén, legfeljebb 245 dollár értékű Disney-ajándékkártyát kapnak (csomagonként egyet - a pontos érték a lefoglalt üdülés hosszától függ).

Az ajándékkártya felhasználható a Disney-vásárlások és a Disney-étkezések kifizetésére, beleértve a rendkívül népszerű karakteres étkezéseket is. Ez a kedvezmény még azokra is vonatkozik, akik a helyszínen kívüli szállodákban, vagy a Costco által "jó szomszédosnak" nevezett szállodákban foglalnak szállást. Azok a tagok, akik többnapos csomagot foglalnak egy Good Neighbor szállodában, 145 dolláros Disney-ajándékkártyát kapnak.

A Costco-csomagokkal ellátott Disney-ajándékkártyák nagyszerű segítséget nyújtanak az utazás során, és lehetővé teszik, hogy olyasmit tegyen, amire normál esetben nem szeretne költeni a költségvetésében. Ez talán egy különleges ajándéktárgy megvásárlását jelenti, vagy esetleg lehetőséget ad arra, hogy lefoglalj egy karakteres étkezést" - mondja Kimberly Tate, a Stuffed Suitcase és a Vacation Mavens podcast alapítója a Parentsnek. A Costco-tagok extra megtakarításokat is kapnak a Downtown Disney District kiválasztott étkezési és vásárlási helyszínein.

Vásárlási kártyák

Az ajándékkártyáktól némileg eltérően a Costco bolti kártyákat biztosít azoknak, akik a Costco Travelen keresztül foglalnak nyaralást az Aulani, a Disney Cruise Line és az Adventures by Disney számára. A kártya pontos összege a lefoglalt utazás és a tartózkodás (vagy hajózás) hossza alapján változik. A bolti kártya értékét a foglalás során számítják ki - mondta Michelle Rupp, a Costco Travel egyik vásárlója a Parentsnek.

"A kártyát a Costco-tagok körülbelül két-négy héttel a nyaralásról vagy hajóútról való visszatérésük után kapják meg, és az Egyesült Államok vagy Kanada bármelyik Costco-raktárában felhasználható árucikkekre vagy benzinre. A Costco valamennyi Walt Disney World Resort helyszíni csomagja ingyenes parkolást tartalmaz a Walt Disney World összes témaparkjában és a Disney Springsben.

"Néhány, a helyszínen kívüli szállodával is tárgyalásokat folytattunk, hogy a csomagjainkba belefoglaljuk az ingyenes parkolást a szállodában" - mondja Rupp. Ilyen például a Hilton Orlando Buena Vista Palace, a Melia Orlando Celebration és a Sheraton Vistana Resort Villas, hogy csak néhányat említsünk. "Ezzel pénzt spórolhatunk, ha azt tervezzük, hogy a parkokba autóval megyünk, ahelyett, hogy az üdülőhelyi szállítást használnánk.

Kedvezmények a kötegelés révén

Mind a Disneyland Resort, mind a Walt Disney World esetében a Costco-n keresztül foglalt csomagok tartalmazzák a szállodai elhelyezést és a parkjegyeket is. E két elem kombinálása az utazók számára kényelmes foglalást és további megtakarítást jelent, mondja Rupp a Costco-tól. "Függetlenül attól, hogy milyen típusú [parkbelépő] jegyet tartalmaz a csomag, a Costco-tagok extra megtakarítást kapnak a csomaggal kombinált csomagra... Minél hosszabb a belépőjegyek belépési napja (legfeljebb 10 nap), annál mélyebb a kedvezmény" - magyarázza Rupp.

A lehetséges hátrányok, amelyeket figyelembe kell venni.

Summer Hull, a The Points Guy szerkesztőségi igazgatója szerint a Costco Travelen keresztül történő Disney-utazások foglalása mindenképpen olcsóbb lehet, mint máshol, de vannak korlátok, hogy ki járhat jól. "Láttam, hogy a Costco Travelen keresztül lefoglalt Disney-utazások akár 1000 dollárral olcsóbbak is lehetnek - még egy közepes árú családi Disney-utazás esetében is" - mondja Hull a Parentsnek. "A bökkenő az, hogy csak három napos vagy annál hosszabb tartózkodásra lehet náluk foglalni. Tehát, ha csak egy hétvégére mész, ez nem működik."

Ráadásul Hull szerint a Disney-nyaralást harmadik személyen keresztül történő foglalás néha megnehezítheti az életet, ha valami probléma vagy kérdés merül fel, amit meg kell oldani. "Néha a Disney nem tud annyit segíteni, ha egy harmadik fél is belekerül az egyenletbe" - folytatja Hull, aki azt mondja, hogy ha nem közvetlenül a Disney-nél foglal nyaralást, akkor általában egy olyan Disney-re specializálódott üdüléstervezőt választ, mint például a Mouse Counselors.

A Disney-nyaralásszervezők mindent megtesznek az éttermi foglalások megszerzésétől kezdve a korai ébredésig, hogy lefoglalják a Disney-gyorsbérleteket az Ön számára - így Ön egyszerűen csak pihenhet és élvezheti a kiruccanását. Az ilyen típusú szolgáltatás szépsége, hogy egy fillérjébe sem kerül. A szervezők jutalékért dolgoznak, és nem a nyaralást foglaló személy fizeti őket.

"Sok kellemetlenséget kiküszöbölnek" - magyarázza Hull. "Millió ilyen tervező van, és jellemzően egyikük sem jelent pluszköltséget. Korán kelnek, és elintézik azokat a bosszantó dolgokat, amelyekkel nem akarsz foglalkozni. És ha a terveim valamilyen okból megváltoznak, ők lesznek azok, akik a Disney-vel tartják a kapcsolatot, nem én"."

Mégis, teszi hozzá Hull, annak, aki egyszerűen csak a legolcsóbb lehetőséget hajszolja a Disney-látogatáshoz, és aki ráadásul legalább három napra látogat (vagy hajózik), a Costco mindenképpen megérheti.

Légitársasági korlátozások

Egy utolsó hátrány, amit figyelembe kell venni, hogy a Costco nem minden légitársasággal működik együtt, így ha Ön inkább bizonyos légitársaságokkal (például a JetBlue vagy a Spirit) szeretne repülni, akkor lehet, hogy nincs szerencséje, mondja Hassan, az UpgradedPoints munkatársa. És mint mindig, ha utazási irodán keresztül foglal, a szállodai tartózkodásért nem szerezhet pontokat vagy elit éjszakákat.

A lényeg? Ha azt tervezi, hogy a legtöbbet hozza ki a Costco által kínált előnyökből, akkor mindenképpen jó választás lehet az elfoglalt családok számára, akik pénzt szeretnének megtakarítani. "Csak alaposan nézze meg a benne foglalt előnyöket - és győződjön meg róla, hogy képes lesz-e használni őket.