, 2021/9/9

Mikor következik be a hangváltozás a pubertáskorban lévő fiúknál, és mit jelent ez? A pubertás kiszámíthatatlanul kiszámíthatatlan, mind a lányok, mind a fiúk esetében. Tudja, hogy gyermeke át fog menni a pubertás szakaszain, de nem mindig tudja, hogy ezek a tünetek mikor jelentkeznek.

megváltozik a hangja

A fiúknál a pubertás során a hang megváltozik, és a változás 10 és 15 éves kor között bárhol bekövetkezhet. Jellemzően a hangváltozás valahol 12 vagy 13 éves kor körül kezdődik, vagy a középiskolás évek alatt, ami egy kicsit kínossá teheti a gyermek számára a tapasztalatot. A változások, amelyekkel gyermeke a középiskolában szembesül

A hangváltozás a fiúknál a pubertás normális szakasza, de egy kicsit rejtélyes lehet, hogy mikor történik. Az ok, amiért a fiad hangja időnként recseg vagy sípolóan hangzik, a hangszalag, vagyis a gége növekedése miatt van. A pubertás előtt a hangszalag kicsi.

A pubertás alatt és után a hangszalagok nagyobbak, a hangszalagok pedig vastagabbak és hosszabbak, mint a pubertás előtt - ez magyarázza, hogy a pubertás utáni fiúknak és férfiaknak miért van mély hangjuk, a fiúknak pedig miért nincs. Fizikailag észreveheti a fia gégéjének növekedését az ádámcsutkájának megnagyobbodásaként.

Hogyan segítsünk egy kamasznak kezelni a hangulati ingadozásokat?

Segíts gyermekednek megbirkózni

A hangváltozás normális, és van rá esély, hogy a fia észre sem veszi, hogy a hangja mélyül és mélyül. De lehet, hogy zavarban van, ha mások előtt recseg vagy csikorog a hangja. Tudnia kell, hogy ezek a reccsenések csak átmenetiek, és megszűnnek, amikor a gége növekedése befejeződik. Más szóval, a kamaszod nem fog recsegő hanggal menni a főiskolára.

Lehet, hogy a fiad úgy találja, hogy a torkának megköszörülése és néhány másodperc várakozás segít neki visszanyerni a hangja feletti uralmat. A mentolos cukorka, a rágógumi és a cukorkák valószínűleg nem fognak segíteni, de talán azt az érzést adhatják a kamasz fiának, hogy van némi kontrollja a hangváltozása felett.

Sok tween zavarba jön, ha a hangja recseg vagy csikorog, különösen, ha a hangváltozás a társai, a szülők vagy a tanárok előtt történik. Míg néhány tween képes lehet nevetni egy kínos hangváltozási pillanaton, mások rendkívül feldúltak és öntudatosak lehetnek.

Segíthetsz a tweenednek azzal, ha először is felkészíted arra, hogy nem mindig tudja kontrollálni, mikor reccsen meg a hangja, és tudasd vele, hogy ezek az események normálisak, és szinte minden fiú, akit ismer, átéli őket.

Segíts a tween-nek kitalálni aranyos vagy okos dolgokat, amiket mondhat, ha váratlanul megreped a hangja. És tudasd vele, hogy még a felnőttek is átélnek kínos szociális pillanatokat, és hogy sokkal fontosabb, hogy hogyan kezeled ezeket, mint hogy megpróbálod teljesen elkerülni őket. Segíts a tweenednek megtanulni, hogy nevessen a kínos pillanatokon, ha te is ugyanezt teszed, amikor átéled őket.