, 2021/9/7

Legyen ez az a nyár, amikor hátradőlhetsz, és a gyerekek dönthetnek arról, hogy hol legyen a következő családi nyaralás. Lehet, hogy kellemesen meg fogtok lepődni!

Mit akarnak a gyerekek

Mindjárt vége a nyárnak! És ez két szót jelent: családi vakáció. Míg a klánnak megvannak a kedvenc helyei (tengerparti ház, kérem!) vagy az éves hagyományok (egy újabb nemzeti parkot kell kipipálni a bakancslistáról!), a HomeAway nyaralást kínáló weboldal és a FamilyFun magazin új Kidpinions felmérése szerint sok gyerek a családi nyaralás tervezésének minden lépésébe bekapcsolódik.

A több mint 500 megkérdezett szülő 87%-a hagyta, hogy a gyerekek beleszóljanak az utazás kiválasztásába, és a gyerekek 8%-ának a végső döntést is ők hozzák meg. Sőt, a többségnek beleszólása van abba, hogy milyen tevékenységeket végezzenek, és hol étkezzenek az utazás során. Most talán egy kicsit ijesztőnek tűnhet, hogy a gyerekeknek ennyi hatalmat adunk a drága vakáció eltöltése felett, de kiderült, hogy sok mindent, amit ők akarnak, a szülők is akarnak:

A gyerekek nem egy flancos világ körüli utazást keresnek, a HomeAway szóvivője szerint. "Igazából csak saját szobát, medencét és a szüleikkel együtt töltött időt akarnak". Azonban komoly bónuszpontokat kapnak, ha az említett időt egy vidámparkban vagy a tengerparton töltik, amely a két legfontosabb célpont, amelyet a következő családi nyaralásukhoz választanának. A kívánságlistán szerepel még a nyaraló (a gyerekek és a szülők által egyaránt választott szálláshelyek első számú választása), a barátok meghívása, valamint az, hogy új dolgokat próbálhassanak ki.

Az utazások során a lazább szabályokat sem bánják: 58%-uk azt mondja, hogy a nyaralás alatt sokáig fennmaradhatnak, 55%-uk pedig megengedheti magának, hogy olyan egészségtelen ételeket fogyasszon, amelyeket otthon nem kap. "Azt feltételeztem volna, hogy a gyerekek az őrült kalandokat akarják, a szülők pedig a nyugalmat és a csendet" - tette hozzá Fish. "De ez nem ezt mutatta, a felmérésből kiderült, hogy mindannyian vágyunk egy kis kalandra és egy kis pihenésre."

De ez nem jelenti azt, hogy egy család nem álmodhat! Egy példa: Mind a szülők, mind a gyerekek a magánszigeteket, a kastélyokat és a faházakat a három legkülönlegesebb hely közé sorolták. Ami azonban a legbátorítóbb mind közül, hogy úgy tűnik, ez a gyerekgeneráció már megértette, mitől olyan különleges az utazás. Talán ez az oka annak, hogy 43%-uk a következő születésnapján az ajándék helyett inkább egy utazást választana.

A felmérés eredményeiről bővebben a HomeAway.com oldalon olvashat, a családi nyaralásokhoz pedig a 2017-es FamilyFun Travel Awards győztesei között találhat inspirációt és tanácsokat.