, 2021/9/6

Csinálj nagy felfordulást, és közben kapj egy MoMA-érdemes művészeti projektet. A fröccsenő festék még sosem nézett ki ilyen jól! A fröccsenő, csöpögő és csöpögő színek az absztrakt expresszionizmus lényege.

Népszerű a Kid Crafts

Ezt a művészeti stílust az 1940-es években alapították az Egyesült Államokban, hogy érzelmeket közvetítsen anélkül, hogy konkrét témára vagy tárgyra támaszkodna. Olyan művészek, mint Jackson Pollock, Willem de Kooning és Franz Kline energiával és látszólagos véletlenszerűséggel festettek, hogy gondolataikat és érzelmeiket vászonra vigyék.

Amire szükséged lesz: Vászon vagy régi lepedő, üres vászon, nem mérgező kézműves festék, műanyag poharak, 5 hüvelykes léggömbök, pulykaszívó, léggömbpumpa, festőszalag, bambusznyárs vagy műanyag villa.

1 Mit kell tennie:

1. Öltöztesd a gyerekeket védőszemüvegbe és régi ruhákba vagy köpenybe, és menjetek egy szabadtéri munkaterületre. Terítsünk le egy lepedőt vagy régi lepedőt; a vásznat helyezzük középre. A festéket műanyag poharakba töltött vízzel kissé hígítsuk fel, minden színhez külön egyet használva.

2. Nyújtsd ki a lufikat, mintha fel akarnád fújni őket. A festékszóró segítségével szívd fel a festék-víz keveréket, és a hegyét dugd be a lufiba. Egyetlen nyomással spriccelj bele annyi festéket, amennyit csak tudsz. Távolítsd el a szórófejet.

3. Csípd össze a nyakát, és helyezd be a lufipumpát. Pumpáld gyorsan, hogy a lufi többi részét is megtöltsd. Kösd össze.

4. Ismételje meg a további lufikkal. Kis festőszalagdarabok segítségével véletlenszerűen rögzítse a lufikat a vászonra, hogy a színeket variálja.

5. Kérjük meg a gyerekeket, hogy bambusznyárs vagy műanyag villa segítségével pukkasszák ki a lufikat. (Figyelem: Ez piszkos!) Amíg a festék még nedves, távolítsd el az összes lufidarabot és a festőszalagot. A gyerekek összeforgathatják a színeket, hogy különböző árnyalatokat és ecsetvonásokat készítsenek, ha szeretnének!

6. Hagyd a vásznat teljesen megszáradni. Akassza fel művészeti alkotásként, vagy tegyen hozzá egy újabb réteget a kipukkadt lufi fröccsenésekkel, hogy teljes legyen.

Tipp: Színkódold a lufikat, hogy tudd, melyik festékszín melyikben van!

2 Medencefestés

Ezzel a tevékenységgel a gyerekmedencét rögtönzött művészeti laboratóriummá alakíthatod. A gyerekek különböző méretű, textúrájú és súlyú labdákkal kísérletezhetnek, a golftól a játszótéri labdákig. Ragasszon egy nagy darab fehér vagy erőpapírt egy műanyag gyerekmedence aljára. Márts egy labdát egy tál mosható temperafestékbe, és dobd bele a medencébe. A művészek fogják meg a medence szélét, és döntsék meg, hogy a labda guruljon.

Adj hozzá több, különböző színekbe mártott golyót. Amikor az alkotást befejezettnek tekintik, távolítsák el a papírt, és hagyják megszáradni. Töltsd meg a medencét vízzel, és adj hozzá néhány spricc kéz- vagy testápolót, majd hagyd, hogy a gyerekek bemásszanak és megtisztuljanak. Jó tipp: Használja fel a gyerekek alkotásait kollázsprojektekhez vagy ajándékok becsomagolásához.

3 Mega kollázs

Miután a gyerekek elkészítették ezt a színekből álló kaleidoszkópot, akassza ki otthonába, hogy emlékeztesse a lusta, kreatív nyári napokra. Kezdje egy darab poszterkartonnal vagy egy nagy kifeszített vászonnal. Keverj össze egy 1/2 csésze kézműves ragasztóból és 1/4 csésze vízből álló oldatot.

Kérje meg gyermekét, hogy ceruzával rajzoljon egy nagy, egyszerű formát a poszterdeszkára, majd ecsettel kenjen egy kis ragasztókeveréket a rajz egy részére, ragasszon rá selyempapír négyzeteket, és ecsettel kenje át őket egy réteg ragasztóval. Ismételje ezt addig, amíg az alakzat be nem borítja. A csöpögés elkerülése érdekében szárítsd meg a kollázst laposan. Jó tipp: Válasszon egy szélcsendes napot ehhez a projekthez (hacsak nem akarja az egész környéket feldíszíteni!).

4 csepegtető edények

Ezek a virágzó növényekkel teli, színes cserepek bájos ajándékot jelentenek a barátoknak és a családnak. Ráadásul a folyamat egyszerűen elbűvölő. Készítse elő az agyagcserepeket úgy, hogy a belső oldalon lévő vízelvezető lyukakat maszkolószalaggal takarja le. Helyezze az egyes cserepeket fejjel lefelé egy védett felületre. A gyerekek szórófejes flakonok segítségével csepegtessenek különböző színű akrilfestéket a cserepekre, amíg az le nem csorog az oldalukon.

Miután a cserepek teljesen megszáradtak (legalább 24 órán át), távolítsa el a szalagot. A tökéletesebb megjelenés érdekében fesse le az edények belső peremét.

Jó tipp: Az akrilfesték élénk és vízálló, ezért kiválóan alkalmas edények festésére - de nem mosható. Próbáld meg elkerülni, hogy ruhára és cipőre kerüljön.

5 Spatula Splatterfest

A tiszta tapintású szórakozáshoz ezt a projektet nem lehet felülmúlni. Csak add át a spatulákat, és nézd, ahogy a gyerekek ruganyosan várják, hogy lecsapják a festékkel átitatott szivacsokat. Vágd a konyhai szivacsokat kis darabokra (körülbelül 2 1/2 x 2 1/2 hüvelyk). Szórd őket a plakátlapok tetejére, amelyeket egy lepedőre vagy a földre fektetsz.

Nyomj különböző színű mosható temperát a szivacsokra, és adj minden gyereknek egy spatulát. A művészek csapkodják a szivacsokat, hogy festékfolyamok és -fröccsenések jöjjenek létre. Hagyja a kész alkotásokat laposra száradni. Jó tipp: Nem kell feláldoznod a spatulákat ehhez a projekthez - mosogatószerrel és meleg vízzel jól tisztíthatók.

6 Jeges művészet

Ez egy klassz tevékenység. Ahogy a jég elolvad, a festék lecsöpög, és egy friss, üres vásznat hagy maga után. Töltsd meg a műanyag edényeket (mi élelmiszer-tároló dobozokat használtunk) vízzel, és fagyaszd le. Egy meleg napon vigyük ki a tárolókat a szabadba, hagyjuk, hogy felmelegedjenek, és engedjük ki a jeget.

Ecsetek és lemosható temperával töltött poharak segítségével a gyerekek hűvös szórakozással kavargathatják és keverhetik a színeket a tömbökön, amíg a jég el nem olvad. Jó tipp: A jégtömböket tegyük a fűre, és utána slagozzuk le. A lemosható festék nem tesz kárt a gyepben.

7 a 7-ből

Ha nyílt végű, gyakorlatias szórakozásra vágysz, nincs is jobb a gipsszel való babrálásnál. A gyerekek imádni fogják a folyamatot, amikor menő fütyiket nyomnak agyagba, fóliával egyszerű formát készítenek, és gipszet öntenek bele.