, 2021/7/8

Megszerezheted az ingyenes zenék legnagyobb gyűjteményét! Ingyenesen letöltheted a Spotify alkalmazást, amely Windows, Mac, Android és iOS operációs rendszereket futtató eszközökön is használható

Spotify családi csomag

Ez az óriási zenei gyűjtemény több mint 50 millió dalt tartalmaz. Létrehozhatsz saját lejátszási listát, amelyhez hozzá adhatod az összes kedvenc dalodat. A saját lejátszási lista létrehozásán kívül az alkalmazás mást is tud. A Spotify egy heti lejátszási listát készít neked a zenei preferenciáid figyelembevételével.

Spotify letöltése ingyen

Ami még jó, hogy nem csak a zenéről szól. A streaming szolgáltatás keretein belül nagyon sok podcast közül választhatsz, rengeteg téma között böngészhetsz.

Töltsd le és hallgasd a kedvenc előadóidat és podcast jeidet, vagy találj valami újat. Annyit kell tenned, hogy rákattintasz az oldalsávon található Letöltés gombra, és a fájl automatikusan letöltődik a számítógépedre.

Ha duplán kattintasz rá a fájlra, ezzel megkezdődik az alkalmazás telepítése. Amikor befejezted a telepítést utána  létrehozhatsz egy új felhasználói fiókot. Ha már van felhasználói fiókod, akkor csak jelentkezz be a belépési adataid megadásával.

Hogyan lehet zenét letölteni a Spotify-ról?

A fizetős Spotify csomag egyik előnye, hogy letöltheted a dalokat és a podcaseket, és internetkapcsolat nélkül is hallgathatod őket.

Megtarthatom a Spotify-ról letöltött dalokat?

Az előfizetés törlése után a letöltött fájlok nem lesznek elérhetőek a számodra. A Spotify előfizetés törlése után csak úgy tarthatod meg a dalokat, ha rögzíted őket. Ezt megteheted egy olyan program használatával, mint az Audacity.

A Spotify eltávolítása

A Windows kereső sávjában írd be a Programok telepítése és törlése kifejezést. Görgess lefelé, keresd meg a Spotify alkalmazást, és kattints az eltávolítás opcióra.A folyamat elkezdődik, a Spotify teljes egészében eltávolításra kerül a számítógépről.

A Spotify áttekintése

Ha nem zavar, hogy zenehallgatás közben néhány reklámba is belefutsz, akkor az ingyenes Spotify fiók tökéletes a számodra. A Spotify alkalmazás használható Windows, Mac, Android, iOS és Android Auto rendszereken, a legtöbb okostévén, az Amazon Fire Stick-en, a játékkonzolok, és a Google Chromecast-on, így bárhol hallgathatod a kedvenc dalaidat.

Hallgasd a kedvenc zenédet, és fedezz fel újakat

Egy rendkívül könnyen használható alkalmazás; kereshetsz dalt cím, előadó vagy műfaj alapján. A dalokat hozzáadhatod a lejátszási listádhoz, vagy kedvencnek jelölheted őket. A több millió dalt tartalmazó zenei gyűjteményben megtalálhatók a legnagyobb slágerek és ismeretlen előadók dalai is, ezek mindegyikét teljesen ingyen hallgathatod.

Ha új zenéket keresel, írd be a kedvenc előadód nevét vagy a kedvenc dalod címét a keresőbe, megjelenik neked az adott előadó többi dalát és a keresett dalt tartalmazó lejátszási listákat. Ezeket a lejátszási listákat végig nézed, és új kedvenc dalokra vagy előadókra tehetsz szert.

Szigorú ellenőrzés a családi csomagnál.

A  családi csomagok felhasználóit szigorúan ellenőrzi a Spotify, hogy meggyőződjön róla,  hogy valóban az egy háztartásban lakók veszik-e igénybe a kedvezményes konstrukciókat. Hivatalosan ezt a csomagot a vállalat az egy háztartásban élő családtagoknak szánja, akik akár többen is igénybe vehetik azt, összesen havi 8 eurós áron - ezzel pedig sokkal jobban járnak, mint ha minden hónapban ki kellene fizetniük a teljes, 5 eurós fejenkénti Premium előfizetési díjat.

A kedvezményes árazás sokak figyelmét felkeltette, több esetben pedig olyan "családok" is szerveződtek a szolgáltatásban, akik korántsem egy fedél alatt élnek - vagy legalábbis nem mind a hatan. A vállalat az ilyen visszaéléseket iktatná  ki frissített felhasználási feltételeivel.

A Premium Family csomagra vonatkozó új  feltételek szerint a konstrukciót igénybe vevő előfizetőknek időről időre elérhetővé kell tenni hely adataikat a szolgáltatás számára, hogy az ellenőrizhesse, valóban egy háztartásban élő családról van-e szó.

Miután a felhasználó feliratkozik a konstrukcióra, a szolgáltatásban meg kell adnia otthoni címét a Google Maps segítségével - és ezt minden, az adott csomaghoz csatlakozó felhasználónak is meg kell tennie. Ezután a vállalat egyik a CNET-nek nyilatkozó szóvivője szerint a cég nem tárol további helyadatokat, illetve nem is követi a felhasználókat.

A nyilatkozat ugyanakkor valamennyire szembemegy a Spotify felhasználási feltételeivel, amelyek szerint a szolgáltatás "időről időre" ellenőrizheti a felhasználók tartózkodási helyét, a csalások elkerülésére. A Spotify-nak korábban már volt hasonló próbálkozása, tavaly egy pilot program keretében pontos GPS koordinátákat kért bizonyos felhasználótól, ugyanakkor az előfizetők heves tiltakozására válaszul végül leállított a kezdeményezést.

Még nem tudni, hogy mennyiben lesz más a felhasználók reakciója a mostani feltételek életbe lépésekor - mellesleg az sem világos, a cég pontosan milyen gyakorisággal tervezi monitorozni a felhasználók pozícióját, hogy megbizonyosodjon róla, valóban a lakóhelyükön tartózkodnak.

Az International adatvédelmi szervezet is aggodalmát fejezte ki, mondván, jelenleg nem igazán átlátható, pontosan hogyan használja majd a Spotify a begyűjtött helyadatokat. Ezek azért is számítanak különösen érzékeny információknak, mert birtokukban aránylag egyszerűen azonosíthatók a felhasználók, még akkor is, ha anonimizált adatokról van szó. 

Spotify mindenesetre tartja magát hozzá, hogy az adatokat csak a családi csomag ellenőrzésére használja, sem reklámok targetálásához, sem egyéb belső használatra nem tárolja azt.